Home            No time ?Need for idea ?          Business              Concepts        Sono & light        Contact        references


SCHATTENJACHT IN BRUSSEL

                                                                                            

DOEL is het ontdekken van een stad die we dachten te kennen door middel van raadsels in teamverband.

PRINCIPE:

De deelnemers worden ingedeeld in 2 of meerdere teams (indeling door de organisator) ;ieder team moet, bij aanvang, zich een zo origineel mogelijke teamnaam toeëigenen.

Wij bieden verschillende parcoursformules aan.

Gedurende het hele traject moeten de teams tips verzamelen om het finale raadsel, dat ze aan het eind van het parcurs vinden, op te kunnen lossen.

Om deze uitdaging te vervolledigen krijgt eld team een ludieke « survival kit » met: 1 poncho voor de regen (zeer handig in onze contreien), enkele pleisters, een mini-enveloppe met een noodnummer, een pakje chewing-gum (kan dienen om: lekke fietsband te stoppen, een dringende nood aan suiker,…), een schroevendraaier (je weet maar nooit) en een pakje zakdoeken.

Voorgestelde trajecten :

  Het interactieve roadbook:

(te voet of per fiets)

Ieder team krijgt een roadbook met daarin: geographische uitleg en foto's (close-ups), de verschillende sites in het  centrum van Brussel waarin ze de datasheets kunnen vinden; ze zullen langs cyber cafés moeten gaan waar ze, behalve hun dorst lessen, op internet gaan om een nieuwe datasheet te kunnen bekomen nadat ze een vraag hebben beantwoord. Het roadbook bevat ook een paar vragen van algemene cultuur.

  De Brusselse cultuur op 2 wielen:

Wij stellen voor om de mooiste muren van Brussel te ontdekkens…

Twee teams, twee verschillende stijlen van muren:

 

      « Brussel Belle Epoque » parcours der mooiste art déco voorgevels waarvoor dank aan Victor Horta!

        « Brussel en het stripverhaal » parcours van de mooiste fresco's op de brusselse muren, getekend door beroemde en zeer getalenteerde belgische striptekenaars!

 

Ieder team, begeleid door een tweetalige gids, legt het parcours per fiets af. De gids neemt hen mee langs een ander Brussel: mooier, origineler, Belgischer!!

  Bij iedere stop voor een architectuur of fresco geeft de gids een kleine uitleg over de ontwerper/ tekenaar van het oeuvre. Deze stoomcursus word gevolgd door... een ondervraging... met betrekking tot het thema van het parcours

 

Nb : De 2 parcours zijn te doen :

 

      Met gids : met zijn culturele en geografische kennis is hij een grote steun voor de teams, maar deze laatste doen dan ook minder moeite om zelf iets te verwezenlijken...

      Zonder gids : elke team krijgt een gedetailleerd plan met wat algemene info over het thema... alleen in Brussel... de grote uitdaging en leve de solidariteit!

 

VOORBEELD VAN EEN ROADBOOK:

 

Find what you have to find

Stop I:    Stop II : 

 

 

Stop III:

 

 

Stop IV:       awine1.gif (9374 octets)        

 

č Have a little rest & use your tickets to get the envelope. !!!  You should leave this place at 16h15 at the latest

 

Stop V:  

 

Stop VI:  

 

 

Stop VII:  

 

 

. . . and come back to the departure point!

 

Langs dit parcours werd een CD verborgen op elke site. Met behulp van een draagbare cd-speler krijgt ieder team een uitleg over de site in 3 talen + een tip waardoor ze, aan het einde van het parcours, een bekend belgisch personnage kunnen ontdekken.

 

Terug naar concepten