Home            No time ?Need for idea ?          Business              Concepts        Sono & light        Contact        references


LE CAP FERRET

Een klein paradijs op 1U30 van Brussel.... het bassin van Arcachon waar veel Belgen al over gehoord hebben maar blijft relatief onbekend, behalve voor zijn oesters en witte wijn!

Het Bassin d'Arcachon is een natuurlijke binnenzee die ontstaan is langs de Côte d'Argent. Met zijn enorme bossen en maritieme ruimtes, de intimiteit van zijn dorpen en animatie van zijn steden is het bassin d'Arcachon een appart universum, een aansporing tot geluk.
het vogeleiland, de Pyladuin, het ornithologisch park van Teich, de Bank van Arguin en zijn zeestranden, de wijngaarden van de Médoc zijn zeker de moeite van het ontdekken waard.

Het klimaat is zeer zacht : het is DE plaats van zomervakantie voor de inwoners van Bordeaux !  Strand- en zeegenoegens, delicatessen en gastronomie. 

De natuur in zijn volle pracht : beschermd woud, verschillende vogelreservaten...

De zandtongen zijn bezaaid met zeedennen. De Cap Ferret strekt zich over 20 kilometer tussen de stille wateren van het bassin van Arcachon en de wildere wateren van de Atlantische oceaan.

Aan het einde van het bijna-eiland, het dorp "Le Ferret" zoals deze soms snobistisch genoemd word, kunt u genieten van de twee. Het hart van het dorp is naar het Bassin gericht: markt, oesterdegustatie, bistrots met de voeten in het water, hier leeft men zoals de getijden... zeer rustig.


En daar, op een paar kabellengtes is er de oceaan, de golven en de watersporten, het nietsdoen in de zon op het strand van wit zand. Unieke landschappen, rijk door zijn fauna en zijn flora, zijn beroemde gastronomie, de mogelijkheden van dit gebied zijn zeer ruim.

Kortom, Arcachon en de Cap Ferret bevinden zich beide aan het bassin, de één meer stad, de ander meer pittoresk.

PRATISCH

Terug naar "onze concepten"